Kruidenmix voor Bakkeljauw

2,39

In Brabant noemt men deze mix een ‘heerlijke Labberdaan mix’. Speciaal geproduceerd voor de visliefhebbers. Deze kruidenmix gecombineerd met bakkeljauw is bijna te vergelijken met de tongzoen van een zeemeermin.

Houdoe!

Artikelnummer: 699 Categorie:

Beschrijving

In Brabant noemt men deze mix een ‘heerlijke Labberdaan mix’. Speciaal geproduceerd voor de visliefhebbers. Deze kruidenmix gecombineerd met bakkeljauw is bijna te vergelijken met de tongzoen van een zeemeermin.

Houdoe!

Boodschappenlijst voor 2-3 personen:

  • 350 gram bakkeljauw filet (of andere witvis)
  • 50 gram Swiet Moffo Kruidenmix voor Bakkeljauw
  • 5 takken selderie
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 pistoletten, of 200 gram rijst naar keuze
  • 1 chilipeper naar keuze

 

Bereidingswijze Bakkeljauw:

  • Ontzout de bakkeljauw door deze 30 minuten in een pan met heet/kokend water te leggen;
  • Proef het zoutgehalte. Mocht de bakkeljauw nog te zout proeven, leg deze dan nogmaals 20 minuten in de pan met heet water. Daarna goed afspoelen;
  • Snijd de ui en tomaten in stukjes;
  • Bak de bakkeljauw in hete olie, voeg de stukken tomaat en ui erbij;
  • Schep het geheel om, voeg de selderie toe, plus een kopje water voor de jus;
  • Eventueel heel kort een chilipeper aan het geheel mee laten sudderen.

 

Bereidingswijze pistolet of rijst:

  • Verwarm de pistolet in een voorverwarmde oven, 5 minuten op 160 graden.
  • Breng in een pan een flinke laag water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst 8-10 minuten (beet)gaar op een middelhoog vuur.

 

Kijk in ons kookboek voor heerlijke recepten. Hieronder een gerecht suggestie:

Bakkeljauw Moksi allesi
Bakkeljauwfilet 1
Bakkelljauwfilet 2
Ovenschotel van Bakkeljauw met kip
Roti Vis
Vis gerecht alla Reginaldo
Visschotel

Extra informatie

Gewicht 100 g
Inhoud

100 ml