Ovenschotel van Bakkeljauw met kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Bakkeljauw afspoelen en in koud water leggen, +/- 1 uurtje, water afgieten en nog even afspoelen. De grote stukken uitpluizen.
  2. Spruitjes schoonmaken, met 2 theelepels groentemix nr. 2, een ½ uitje snipperen, olie heet maken, spruitjes erbij en 120 ml. water.
  3. Het geheel even goed mengen en laten pruttelen tot de spruitjes gaar zijn. (+/- 25 min.)
  4. Cassave net zoals aardappel koken, tijdens het koken 1 theel. Caraibische botermix of Surinaamse botermix toevoegen.
  5. Als de cassave zacht is, laten afkoelen en in stukjes van 1 ½ tot 2 cm snijden.
  6. Alvast de oven voorverwarmen op 180 gr. C Kip in stukjes snijden, ui snipperen, olie heet maken, kip gaar bakken met 1 eetl. viskruiden, goed mengen, paprika erdoor en dan de bakkeljauw, goed mengen en nu de spruitjes erdoor.
  7. Laat het geheel onder tussen goed mengen en een ovenschaal met wat olie besmeren.
  8. Leg het lekkere mengsel nu in de ovenschaal en strooi 170 gram geraspte kaas erover
  9. Doe dit nu in de oven en laat het +/- 15 min.
Notities

Voor het pittige smaakje Madame Jeanette pepersaus of één van de Swiet Moffo hotsauzen of sambals erbij. Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *