- Maaltijd Hoofdgerecht
- Keuken Surinaams
Ingredients
- 2 eetl. olijfolie
- 300 gram Kippenvlees zonder vel in kleine stukjes snijden
- 200 gram zoutvlees in stukjes snijden, 20 min. uitkoken
- 1 kleine Ui in kleine stukjes snijden
- 3 takjes Selderie dun snijden
- 2 Laurierblaadjes
- 6-8 Piment korrels
- 1 Groene en rijpe Banaan schillen en in stukjes snijden (of koken)
- 1 pot Pindakaas van Swiet Moffo
- 1 1/2 liter water
- Zout naar smaak
Servings:
Units:
Ingredients
Servings:
Units:
|
|
Instructions
- Olie heet maken, dan het Kippen- en Zoutvlees bakken, Uien en Selderie erbij.
- Pindakaas oplossen met het water en toevoegen aan het gebakken vlees, uien en seldrie.
- De gesneden Bananen erbij, met Laurierblaadjes en Piment korrels. Even op hoog vuur laten koken en daarna 15-20 min. lekker laten pruttelen op een laag vuurtje. Afmaken met eventueel wat zout.
- Tijdens het pruttelen af en toe goed roeren, om aankoeken te voorkomen.
- Opdienen met gekookte witte rijst.
Recipe Notes
Dit is dan een complete maaltijd. In plaats van de groene en rijpe banaan in de soep te doen, kunt u er ook balletjes van maken. De bananen koken met wat zout tot het gaar is, afgieten en laten afkoelen. Met een vork prakken en balletjes ervan maken. Serveer dit met de soep. Eet smakelijk!