Ingredients
- 1 pak zuurkool
- 4 grote aardappelen
- 1/2 rookworst
- 300 gram kip karbonade zonder bot
- 200 gram zoutvlees in stukjes snijden 20min. uitkoken
- 1 middel grote ui
- 1 eetl. Tuikruidenmix voor Gehakt
- 1 eetl. Paprika mix voor Kip
- 1/2 eetl Caraibische Botermix op het laatst
- 6 eetl. olijfolie
- 1 liter water
Servings:
Units:
Ingredients
Servings:
Units:
|
|
Instructions
- Spoel de zuurkool even af (behalve wijnzuurkool) schil de aardappel en snijd deze in blokjes van 3-4 cm. Snijd de rookworst, kip, zoutvlees en uien net zo groot of klein als u zelf wilt. Verhit de olie en bak de kip gaar, voeg de kruiden en uien erbij, even omscheppen, dan de aardappel en zuurkool erdoor, voeg het water erbij en laat het geheel lekker sudderen, tot de aardappel bijna gaar is. Voeg nu de rookworst en zoutvlees erbij. Doe dan de Caraibische boter mix erdoor en laat het geheel nog 5 min. zachtjes door pruttelen. Voor het lekkere pittige, pikante erbij een beetje van de overheerlijke Pepper sauzen van Swiet Moffo. Dit gerecht eten wij met gekookte warme witte rijst. Niet moeilijk en overheerlijk !!!!