Beschrijving
In Brabant noemt men deze mix een ‘heerlijke Labberdaan mix’. Speciaal geproduceerd voor de visliefhebbers.
Boodschappenlijst voor 2-3 personen:
- 350 gram bakkeljauw filet (of andere witvis)
- 50 gram Swiet Moffo Kruidenmix voor Bakkeljauw
- 5 takken selderie
- 1 ui
- 1 tomaat
- 3 pistoletten, of 200 gram rijst naar keuze
- 1 chilipeper naar keuze
Bereidingswijze Bakkeljauw:
- Ontzout de bakkeljauw door deze 30 minuten in een pan met heet/kokend water te leggen;
- Proef het zoutgehalte. Mocht de bakkeljauw nog te zout proeven, leg deze dan nogmaals 20 minuten in de pan met heet water. Daarna goed afspoelen;
- Snijd de ui en tomaten in stukjes;
- Bak de bakkeljauw in hete olie, voeg de stukken tomaat en ui erbij;
- Schep het geheel om, voeg de selderie toe, plus een kopje water voor de jus;
- Eventueel heel kort een chilipeper aan het geheel mee laten sudderen.
Bereidingswijze pistolet of rijst:
- Verwarm de pistolet in een voorverwarmde oven, 5 minuten op 160 graden.
- Breng in een pan een flinke laag water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst 8-10 minuten (beet)gaar op een middelhoog vuur.
Kijk in ons kookboek voor heerlijke recepten. Hieronder een gerecht suggestie:
Bakkeljauw Moksi allesi
Bakkeljauwfilet 1
Bakkelljauwfilet 2
Ovenschotel van Bakkeljauw met kip
Roti Vis
Vis gerecht alla Reginaldo
Visschotel