Beschrijving
De eerste – en enige – halal fashong kippenworst in Nederland. De worst is vervaardigd uit het beste (halal) vlees, en wordt met liefde én de grootste zorg door ons bereidt.
Deze fashong worst is heerlijk als snack bij de borrel, maar ook bij diverse rijstgerechten, moski meti, bij bami of gemengd met groenten. Ook heerlijk bij een ei/omelet voor een gezegend zondags ontbijt.
Productinformatie: Glutenvrij, halal
Allergenen: soja
Serveertip: Surinaamse Kruidenboter mix bereiden met pistolet en geraspte kaas. Even in de oven, en dan de fashong kip omelet erbij serveren.
Boodschappenlijst voor 2 personen:
- 2 stuks fashong kip
- 2 teentjes knoflook (gesneden)
- 3 eieren
- 1 tomaat
- 1 pot Surinaamse Kruidenboter mix
- Geraspte kaas (jong belegen)
- 2 pistoletten (of 1 stokbrood)
- 250 gram boter of halvarine (en een kom met mixer)
Bereidingswijze fashong worst, met omelet en kruidenboter-pistolet:
- Snijd de fashong in schuine plakjes;
- Gooi de gesneden knoflook in een pan met olie en voeg daar de plakjes fashong worst bij tot het goed gaar gebakken is;
- Breek de eieren en bak ze met de fashong tot een omelet. Let op: niet roeren;
- Leg de fashong omelet op een bord en verwarm ondertussen de oven op 100 graden;
- Doe 250 gram boter/halvarine in een beslagkom, tezamen met 25 gram Kruidenbotermix. Mix alles tot een glad geheel. Voeg als laatste de geraspte kaas toe (niet mixen; eroverheen strooien);
- Smeer de kruidenboter op het brood en verwarm ze kort (circa 5 minuten) in de oven totdat de geraspte kaas is gesmolten;
Serveer met gesneden tomaten.
Kijk in ons kookboek voor heerlijke recepten. Hieronder een gerecht suggestie:
Fashong Kip
We hebben ook andere Fashong in de webshop. Je vind ook onze producten bij bijvoorbeeld Amazing Oriental