Ingredients
- 150 gram Bakkeljauw
- 500 gram cassave diepvries
- 600 gram spruitjes
- 200 gram kip karbo zonder bot
- 4-6 eetl olijf olie
- 1 ui 100 gram
- ½ rode- en gele paprika snijden zoals u wilt
Servings:
Units:
Ingredients
Servings:
Units:
|
|
Instructions
- Bakkeljauw afspoelen en in koud water leggen, +/- 1 uurtje, water afgieten en nog even afspoelen. De grote stukken uitpluizen.
- Spruitjes schoonmaken, met 2 theelepels groentemix nr. 2, een ½ uitje snipperen, olie heet maken, spruitjes erbij en 120 ml. water.
- Het geheel even goed mengen en laten pruttelen tot de spruitjes gaar zijn. (+/- 25 min.)
- Cassave net zoals aardappel koken, tijdens het koken 1 theel. Caraibische botermix of Surinaamse botermix toevoegen.
- Als de cassave zacht is, laten afkoelen en in stukjes van 1 ½ tot 2 cm snijden.
- Alvast de oven voorverwarmen op 180 gr. C Kip in stukjes snijden, ui snipperen, olie heet maken, kip gaar bakken met 1 eetl. viskruiden, goed mengen, paprika erdoor en dan de bakkeljauw, goed mengen en nu de spruitjes erdoor.
- Laat het geheel onder tussen goed mengen en een ovenschaal met wat olie besmeren.
- Leg het lekkere mengsel nu in de ovenschaal en strooi 170 gram geraspte kaas erover
- Doe dit nu in de oven en laat het +/- 15 min.
Recipe Notes
Voor het pittige smaakje Madame Jeanette pepersaus of één van de Swiet Moffo hotsauzen of sambals erbij. Eet Smakelijk!