Ingredients
- 500 gram gehakt naar eigen keus
- 125 gram wit brood (in kleine stukjes snijden zonder korst, weken in melk)
- 2 eetl. Tuin kruiden mix voor Gehakt
- 1 eetl. Grillmix voor kip
- 1 ei
- ½ lente ui dun gesneden
- 2 eetl. Surinaamse Sambal
Servings:
Units:
Ingredients
Servings:
Units:
|
|
Instructions
- Meng het geheel door het gehakt, natuurlijk even het geweekte brood een beetje uitknijpen. Maak kleine balletjes +/- 40 gram Verhit olijfolie +/- 6 eetl. en bak de balletjes gaar. 450 gram tomaten in kleine stukjes snijden 80 gram uien ook in stukjes snijden. 3-4 eetl. Olijf olie verhitten en voeg er nog 1 eetl. Swiet Moffo marinade naar keus aan toe. Bak de tomaten en uien, doe de balletjes gehakt erbij en laat het geheel zachtjes 20-30 min pruttelen. Voeg er eventueel wat water bij, voor een lekkere jus. Af en toe even omscheppen. Opdien met groente naar eigen keus, of sla, met aardappel of rijst of pasta. Voor het lekkere pittige smaakje één van de Swiet Moffo Hotpeper sausjes.