Ingredients
- 600 gram kippendijen karbonade zonder been
- 50 gram Chinese paddestoelen uit blikje
- 4 eetl Surinaamse Marinade
- 5 takjes Selderie
- 1 eetl Kruidenmix voor Kipsaté
- 1 liter water
- Groenten
- 300 gram Chinese Kool
- 200 gram wortel
- 2-3 eetl olijf olie
- 150 gram peultjes
- 100 gram taugé
- 1 eetl Kruidenmix voor Kipsaté
- 3-4 eetl. vocht van de kip
Servings:
Units:
Ingredients
Servings:
Units:
|
|
Instructions
- Bereiding: Kip alla ome Ré Snijdt de kip in stukjes en kook dit in 1 liter water, voeg er 4 eetl. Surinaamse Marinade erbij en kook het gaar. Snijdt de paddenstoelen uit het blikje in 4 delen. Selderie in stukjes snijden en Paddenstoel met selderie bij erbij, voeg nu nog één eetl kruidenmix voor Kipsaté erbij en laat het lekker gaar koken.
- Groenten: Chinese Kool in reepjes van +/- 2 cm, wassen en laten uitlekken, wortel schoonmaken in schuine stukjes van ½ cm peultjes, kop en kont eraf en wassen Taugé goed omspoelen Verhit 2-3 eetl olijf olie, werk van harde naar de zachte groente wortel even roerbakken, dan de Chinese kool, gelijk daarna de peultjes, voeg de kruidenmix erbij en roerbak, voeg wat vocht van de kip erbij, even roerbakken, dan op het laatst de taugé nog even 1-2 min. lekker nog snel roerbakkend erdoor. Voor dit recept kunt u ook groenten naar eigen keus gebruiken. Serveren met gekookte rijst. Voor het pittig smaakje één van de Swiet Moffo of Tapa peper sausjes of sambals erbij.