Pom is een gerecht dat op geen enkel Surinaams feest mag ontbreken. Dit is een ovenschotel die bestaat uit pomtajer (een wortelsoort of aardvrucht) met kip en diverse kruiden. De pomtajer wordt geschild en dan geraspt, verwerkt met kruidig klaargemaakte kip door de pomtajer mengen en dan in de oven gebakken.
Servings |
2personen |
Servings |
2personen |
- Maaltijd Hoofdgerecht
- Keuken Surinaams
Ingredients
- 1 pak geraspte pomtajer
- 500 gram Kip (karbonade)
- 250 gram pekelvlees in blokjes gesneden
- 2 eetlepels citroensap
- 1 grote ui
- 3 takjes selderie
- 150 ml olie
- 2-3 eetlepels suiker
- 2 kopjes water
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Pom Kruidenmix van Swiet Moffo naar smaak
Servings: personen
Units:
Ingredients
Servings: personen
Units:
|
|
Instructions
- Verhit de olie in de pan.
- Bak de kip in de hete olie tot deze goudbruin is.
- Voeg de POM kruidenmix toe (2 a 3 eetlepels).
- Voeg de ui toe.
- Als de kip gaar is voeg je het pekelvlees toe.
- Bak nu de selderie en de tomatenpuree mee.
- Schep het geheel goed om en voeg de twee kopjes water erbij. Voeg direct de suiker en het citroensap toe en laat het geheel sudderen. Voeg eventueel naar smaak nog wat Pom kruidenmix van Swiet Moffo toe.
- Meng het geheel goed door en giet het daarna in een ovenschaal. Eén laag geraspte pom, dan de kip en de rest erop, afdekken met de rest van de pomtajer.
- Giet wat olie over de schotel en laat bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden C in ongeveer 0,5 uur gaar, dan de oven op 150 graden C. tot het gaar is +/- 45 min. Njang Swietie