- Maaltijd Hoofdgerecht
- Keuken Surinaams
Ingredients
- 600 gr. doorregen varkenslappen doormidden snijden en +/- 5 min opkoken.
- 450 gr. kip deze goed wassen en met ½ pot Surinaamse saus insmeren, +/- 30 min laten intrekken.
- Varkenslappen met ½ pot Shao Siu saus insmeren en +/- 30 min laten intrekken. Af en toe de kip en varkenlapjes goed doorsmeren. De oven alvast op 200 graden laten voorverwarmen.
- 480 gram Chinese Kool in groffe stukken van ½ cm snijden wassen en laten uitlekken.
- 1 pak mie zie bereiding op pak beetgaar, afgieten en naspoelen met koud water., 500 gr
- 5 eetl. Olijf Olie verhitten
- 1 eetl. Moksi Alesi Kruidenmix Swiet Moffo
- 2 eetl. Pikante Saté Marinade.
Servings:
Units:
Ingredients
Servings:
Units:
|
|
Instructions
- Kruiden en Marinade door de olie, bami erbij goed mengen, de Chinese kool erdoor mengen,
- 3 takjes selderie snijden en door de bami mengen, dit geheel nog even warm houden op een laag pitje.
- Varkensvlees en kip in de oven, lekbak met water vullen en het vlees gaar roosteren, zo nu en dan omdraaien.
- Geroosterd varkensvlees in plakjes snijden, de kip in stukken, het geroosterd vlees in de olie van de uitlekbak bakken.
- Het vlees bij of op of door de bami of rijst opdienen.
Recipe Notes
Dit gerecht kunt u met 500 gr. rijst of met bami eten.
Serveren met één van de pikante pepersausjes of sambals van Swiet Moffo of Tapa.