- Maaltijd Hoofdgerecht
- Keuken Surinaams
Ingredients
- 1 ½ Kilo aardappel heel kokers
- 1 kilo kip karbonade zonder vel
- 1 grote ui in stukjes snijden
- 150 ml olijfolie
- 4 eetl kerrie mix voor kip
- 2 eetl. kruidenmix voor lamsvlees
- 1 liter water
- Ingrediënten voor de groenten:
- 250 gram spitskool in stukken van 2 cm snijden
- 500 gram kouseband of sperciebonen in stukken van 2 cm snijden
- 1 in rode paprikastukjes snijden
- 1 in middel grote uistukjes
- 4-5 eetl olijf olie
- 1 eetl kerriemix
- 1 eetl lamsvlees kruidenmix
- 1 eetl kerriemix
- 1 eetl lamsvlees kruidenmix
Servings:
Units:
Ingredients
Servings:
Units:
|
|
Instructions
- Aardappel schillen en in stukken snijden (grote in 4).
- Verhit de olie, bak de kip, terwijl deze bakt voegt u de kerrie en lamsvlees kruiden eraan toe.
- Uien meebakken en na +/- 5 min, blijven omscheppen, zodat het geheel niet aanbrandt.
- Voeg dan het water erbij en laat het geheel koken tot de aardappel gaar is.
Bereiding van de groenten
- Olie heet maken dan de kerrie en lamskruidenmix erbij, ui erbij en goudbruin bakken.
- Daarna de kouseband, dan de kool en de paprika erdoor, voeg 50 ml. water erbij en het geheel 2-3 min roerbakken.
Recipe Notes
Serveer dit gerecht met warme witte rijst. Voor het pittige smaakje één van de hotpepper sauzen of sambals van Swiet Moffo erbij.